Vad är Crossfit?

CrossFit är ett styrke- och konditionsprogram som bygger på ständigt varierande funktionella rörelser utförda under hög intensitet och olika tidsintervall. De flesta crossfitpass baseras på antingen tyngdlyftning, gymnastik, övningar med egen kroppsvikt eller kondition. Det som gör Crossfit unikt är att många av passen går ut på att kombinera flera av delarna och sätta ihop dem för att öka intensiteten i träningen. Det kan handla om att göra tunga lyft för att sedan gå över till rodd för att öva upp sin kondition.

Träningspassen mäts i antingen tid eller antal repetitioner och passen går enkelt att skala ner för att anpassa svårighetsgraden till en nivå man själv vill hålla det på. Det kan vara att göra färre repetitioner eller förenkla varianter av vissa övningar för att hålla det på sin egen nivå. Därefter kan man enkelt trappa upp för att hela tiden bli bättre och nå nya mål. Det är viktigt att anpassa träningen till sig själv för att alla ska kunna vara med och träna samma pass.

Testa ditt första Crossfitpass hos oss på Raw Training Center i Uppsala eller fortsätt boka in fler pass om du redan är van med träningen. Vi jobbar för att du ska hålla motivationen uppe och nå de träningsresultat som du siktar mot. 

  1. Ständigt varierad och rolig träning i grupp
  2. Träning utefter dina förutsättningar just nu
  3. Ökad muskelstyrka
  4. Förbättrad kondition och kapacitet i alla kroppens energisystem
  5. Träning i gymnastiska övningar
  6. Träning av alla tio färdigheter (Strength, Stamina, Endurance, Flexibility, Power, Speed, Agility, Coordination, Precision, Balance) samt övning i att applicera dessa i ett sammanhang
  7. Hård, effektiv och utmanande träning med begränsad skaderisk
  8. Träning där kroppen jobbar i alla rörelseriktningar och plan
  9. Möjlighet att träna på specifika dagar såväl som olika dagar i veckan utan att gå miste om något över en längre period eller riskera att överexponera specifika delar av kroppen
  10. Möjlighet att regelbundet testa din kapacitet för att se din utveckling